Aloe Vera

Cine nu știe planta care tratează orice boală? Da, este Aloe Vera sau se mai numește ea, Aloe Ferox, Aloe Perryi, Aloe Vulgaris, Aloe Barbadensis. Da, poate vă uimește, însă vă aduc la cunoștință că, Aloe Vera cuprinde peste 100 de specii.
Aloe-vera-Plant

Aloe Vera se poate folosi la următoarele afecțiuni : abcese, aciditate stomacală, afecțiuni oculare, afecțiuni intestinale, afecțiuni dermatologice, afecțiuni ale gurii, afecțiuni hepatice, alcoolism, alergie, angină, anorexie, arsuri, artrite, astm bronhic, atonie, boli de nervi, bronșite, cancer, cataracte, crampe, dermatite, colită, constipație, cefalee, diabet, dureri de stomac, dureri diverse, dispepsie, eczeme, edeme, fisuri anale, gangrenă, herpes genital, hemoroizi (extern), hipertensiune arterială, inflamații, mastoidită, neurastenie, obezitate, prostată, regenerarea țesuturilor, răni vechi sau supurate, reumatism, renale, paralizii, tromboflebită, tuberculoză pulmonară, tăieturi, tuse, ulcere la picioare, ulcer stomacal sau duodenal, viermi intestinali, viroze respiratorii, varice. Vă amintiți probabil încă din copilărie.

Deci, să începem cu rețeta propriu-zisă. Fiți atenți!

Reţeta “Elixirul vieţii”

E vorba despre un amestec de aloe, miere de albini şi vodka de 40 grade (rachiu, cognac sau whiskey). Proporţia: 70% aloe, 20% miere (de dorit să fie de mai, important însă e să fie naturală, adică sa nu fie facută din zahar) şi 10% vodka. Vei avea nevoie de o maşina de bucatarie de farâmiţat mărunt legume/fructe.

Frunzele de aloe, după ce se spală şi li se taie acii (trebuie aruncați, că sunt cei mai amari), se dau prin maşină cât mai mărunt posibil (se face o masa uniformă lichida). Apoi se adauga mierea si vodka. Se amestecă timp de o ora întrun vas de sticlă. După aceasta se lasă pe 12 ore la temperatura camerei (amestececându-se din când în când). Apoi se pune în frigider (altfel fermentează).

Se ia câte o lingură mare (de supa) de trei ori pe zi – cu 30 minute ÎNAINTE de mâncare pe stomacul (ABSOLUT) gol. Asta e obligatoriu ca să se absoarbă soluţia bine. Se ţine această cură 2 săptamâni. După o perioadă se poate repeta.

Aloe şi amestecul ei cu mierea este un remediu excepţional, verificat de generaţii. Aceasta se explică prin faptul ca vodka (sau whiskey sau cogniacul), în afară de faptul că conserveaza soluţia, ajută la delatarea vaselor sangvine, iar mierea serveşte aici în calitate de ‘transportator’ al aloei, care, ajungând în tot corpul, face minuni – întăreşte sistemul imunitar (care luptă cu orice boală în organism, inclusiv cancer).

Tinctură de aloe

Mod de preparare :

Plantele de aloe se țin fără apă și la întuneric o perioadă de 5 zile. Se vor folosi doar plantele care sunt trecute de 3 ani ca vârstă de vegetație. După această perioadă se vor tăia frunzele. Există mai multe procedee:
-Se pun la uscat pentru obținerea prafului din toată planta tăiată felii subțiri.
-Se extrage sucul care se pune la uscat formându-se praful.

Din ambele se poate face o tinctură. Se pune o parte de plantă și 5 părți de alcool de 70°. Se ține timp de 15 zile, după care se filtrează, iar lichidul obținut se pune în sticle de capacitate mică, ermetic închise. Se preferă sticlele de culoare închisă. Se ține la rece. Produsul este valabil 2 ani. Nu se folosește reziduul de pe fundul sticlei. Acesta va fi îndepărtat.

Planta proaspată se va folosi doar la aplicații externe. Se taie în felii punându-se partea tăiată pe rană sau pe piele.

Proprietăți: digestiv 5-15 picături, înainte de mese diluate în ceai.

Aloe ca purgativ: 1 linguriță de tinctură luată cu 100 l apă sau ceai. Se ia după mese. Acțiunea se manifestă după 8-12 ore, rar după 24 ore, prin mărirea peristaltismului intestinal ca urmare a iritației nervoase determinate local în pereții intestinali.

Doza purgativă se poate administra de 2-3 ori în decursul unei zile. Se evită în acest fel ca bolnavii sensibili cu hemoroizi să aibă neplăceri. Totuși cei cu hemoroizi, ar fi foarte bine să nu ia preparate cu aloe. Unii le interzic categoric.

Mai acționează și ca purgativ, tonic amar (anorexie), eupeptic dar și ca un bun antitoxic în special pentru ficat.
Se interzice la gravide, femei cu metroragii, la bolnavii cu hemoroizi, la cei cu nefrite.

Femeile care alăptează vor trebui de asemenea să nu consume aloe, deoarece trece în lapte.

Desigur, mai încercați și Aloe cu miere – praf de aloe și miere cât cuprinde, se folosește intern o linguriță de 3 ori pe zi sau extern în aplicații locale, apoi se pansează pentru 24 ore. Este utilă chiar la cancer sau ulcerații atât la piele cât și în interiorul organismului la diferite răni, chiar și după operații.

Aloe cu ulei de măsline – o linguriță de praf de aloe la 50 ml ulei. Se poate folosi intern pentru toate afecțiunile în care se indică acțiunea de curățire a organismului, în special în bolile cronice.

Aloe cu vin – un litru de vin roșu si 10 g de praf de aloe. Se va ține la macerat o perioadă de 8 zile, după care se folosește. Nu este nevoie să se filtreze. Înainte de folosire se agită sticla pentru că are tendința de a se sedimenta.

Să fiți sănătoși!

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Beneficii din folosirea plantelor medicinale. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s