Recomandari importante – Valeriu Popa

Dupa trecerea multor ani de încercari, experiente, nu s-au gasit de catre medici si farmacisti metode de vindecare (altele decât medicamente sintetice, chimioterapii,fizioterapii pe baza de curenti etc.) care sa nu fie nocive. Acestea aduc ameliorari, dar nu vindecari, atâta timp cât nu se elimina cauza care a produs boala. Trebuie sa renuntam la comoditatea pe care ne-o ofera medicamentele sintetice care sunt un cutit cu doua taisuri, în favoarea celor naturale. Desigur ca este mai comod sa iei o pastila care îti amelioreaza starea, decât sa-ti faci o frectie, sa bei un ceai sau sa-ti pui cataplasme. Dar avantajele pe care ti le ofera natura sunt clare. Se elimina toxinele care cauzeaza boala si nu mai sunt afectate si alte organe. Înca din Antichitate, înteleptii duceau o viata în armonie cu natura. De îndemnul lor de a trai sanatos trebuie sa tinem seama, folosind cât mai multe alimente netrecute prin foc, îndepartând carnea din alimentatie, evitând supraabundenta meselor. Valeriu Popa spunea ca ar fi suficient daca am mânca 1/4 din ceea ce consumam în mod obisnuit.

Este bine sa consumam plantele din locul unde ne-am nascut, pentru ca acestea au vibratii asemanatoare cu ale noastre si nu apare incompatibilitatea. La multi oameni, când parasesc locul de nastere, apar boli specifice care îsi au originea în diferentele vibratorii provenind din alimentatie. Daca esti nevoit sa pleci, trebuie sa-ti cauti zone similare ca vibratii celor de unde ai plecat.

Corpul omenesc este format din doua materii: una fizica si una bioenergetica. Din cauza unui dezechilibru, boala apare uneori cu 5-7 ani înainte de a se manifesta fizic, în plan energetic, iar în cazul cancerului – si mai mult: 11-13 ani. Astfel, orice boala poate fi descoperita si prevenita cu mult timp înainte ca ea sa se manifeste. Pentru prevenire trebuie un regim corect de viata.

Uneori, nici nu am curajul sa consum alimentele. Multe legume sunt crescute în sere la lumina artificiala (se dezvolta energii perverse), sunt tratate chimic contra daunatorilor, cresc în pamânt cu îngrasamânt chimic. În magazine gasesc sucuri conservate, pasteurizate, cu coloranti si arome sintetice care conduc spre boala. În Occident, poti sa bei un suc de fructe natural facut în fata ta, ceea ce nu se întâmpla la noi. Carnea consumata de cei mai multi dintre noi provine de la animale tratate cu antibiotice, hormoni de crestere, substante nesanatoase, care fac rau organismului. Zaharul, sarea, uleiurile sunt tratate chimic si pararafinate. Pâna si ceaiurile din plante medicinale luate din magazine au arome sintetice. Produsele lactate, cum ar fi untul, margarina, au aditivi chimci, conservanti. Am cumparat de la un magazin naturist secara pe care am pus-o la încoltit. Am asteptat degeaba o saptamâna, ca tot nu a încoltit. Secara era amara la gust. Am avut de curând surpriza sa constat ca pâinea graham facuta în una din fabricile noastre contine margarina. Dar, dupa cum afirma dr. Bruker, margarina devine nesanatoasa din cauza procesului de fabricatie. Este supusa durificarii (dispar acizii grasi nesaturati, apar substante care în natura nu exista, acizi grasi liberi, Al, Pb, Fl). Emulgarea se face cu emulgatori care produc o boala de piele. Daca ar avea mai putina sare, ar fi ideala. La neajunsurile alimentare se adauga poluarea atmosferica si apa de la robinet care trece prin tevi neizolate bine, uneori mirosind a clor. Ecologistii de la noi ar trebui sa se ocupe mai mult de sanatate si mai putin de politica. În discursurile lor ar trebui sa specifice si ce masuri au luat pentru ajutorarea oamenilor în obtinerea sanatatii.

Cred ca va mai trece mult timp pâna sa apara si la noi magazine cu îmbracaminte ecologica (ca în Danemarca – vezi Formula AS – februarie 1998) din fibre naturale, vopsite cu coloranti naturali, confectionate de muncitoare nestresate, încarcate de gânduri pozitive, care lucreaza în bune conditii.

Calculatoarele ar trebui sa aiba sisteme mai bune de protectie împotriva radiatiilor. Am întâlnit persoane serios afectate de calculator (afectiuni ale sângelui, eczeme pe mâini, hemoroizi etc.). Chiar si pe mine m-a afectat mult munca la calculator. Mi-a scazut vederea si cred ca si la deformarea degetului a avut influenta.

Aceasta scânteie divina care este viata trebuie aparata. Sa ne unim fortele pentru aceasta.

Dr. C. Sichelschmidt Waerland, în cartea Viata simpla, enumera o serie de întelepti greci antici care aveau deprinderi naturiste:

Hesiod blestema fapta lui Prometeu, care a omorât o vita si a adus focul; Pitagora recomanda alimente netrecute prin foc, pentru ascutirea mintii; Socrate spunea urmatorul dicton: “Manânca numai ca sa traiesti si nu trai ca sa manânci” sau “Noi suntem calatori pe pamânt si nu trebuie sa suportam prea mult bagaj, pentru ca ne stânjeneste”; Platon consuma o singura masa pe zi, de preferinta fructe – tinea posturile; Xenocrate era vegetarian; Diemone spunea: “Carnea si vinul abrutizeaza pe batrâni si moleseste pe tineri” – se hranea cu ierburi, smochine, masline si legume crude; Plutarh, un aparator al animalelor, era vegetarian; Teofrast, mare naturalist, spunea: “Îmbuibându-se, oamenii au cazut tot mai adânc în excese si la sfârsit nu au mai lasat nimic negustat si menâncat”; Seneca spunea: “Hrana devine din ce în ce un excitant al foamei”.

Medicul antic grec Hippocrate spunea: “Alimentele voastre sa fie leacuri, iar leacurile voastre alimente”.

Cu o jumatate de mileniu înaintea nasterii lui Iisus Hristos, în China, Lao Tze a scris cartea Tao te King – Cartea cu peste 5000 de semne, în care apar principii de tehnica nemuririi, în care se contopesc yang si yin (materie si spirit, viata si moarte). Taoismul spune ca pentru a a scapa de fortele malefice trebuie sa se renunte la unele mâncaruri precum carnea si vinul si sa se asigure hrana prin plante medicinale si substante minerale care nu mai dau energie demonilor. Astfel, fara aceste forte distructive, adeptul se poate hrani cu energia cosmica (prana). De aici, probabil si forta psihica, buna dispozitie pe care o capata naturistii. Deci iata ca aceste principii elaborate de filozofii antici ramân valabile si astazi, fiind  verificate în timp, si iau amploare din ce în ce mai mare.

sursa: valeriupopa.3x.ro

Apreciez în mod deosebit cartea Medicina isihastra, scrisa de
parintele Ghelasie Gheorghe, care are la baza aceleasi principii:
hrana vie, neomorâta prin fierbere, fara mâncare de carne care
contine o mare cantitate de Energii Moarte. Autorul recomanda
legumele crude, lactatele nefierte. El merge si mai departe, la grija
de a nu omorî nici legumele. S-a descoperit stiintific ca plantele
receptioneaza agresivitatea omului si emana unde energetice
negative, nocive pentru organismul nostru. Nu rupeti brutal
legumele, folositi doar frunzele marginale si, daca vreti si
radacinile, scoateti planta întreaga si lasati-o 12 h sa intre în
“adormire” si sa-si neutralizeze radiatiile negative. Orice aliment
are în el informatii de viata si de moarte. Un aliment omorât si fiert
are astfel de informatii de moarte care va omoara si organismul.
Fructele si semintele nu au nici o problema, fiind neutre. Daca se
fierb, capata informatii de moarte. Grâul încoltit nu este bun
imediat dupa încoltire, deoarece s-a trezit la viata si prin mestecare
este omorât. De aceea, dupa încoltire, lasati-l la o usoara reuscare,
sa treaca la “adormire” si astfel este hranitor.

Noi, în mod obisnuit, avem logica de tip cauza-efect. Crestinismul
vine cu o logica aparte, trinitara, care este baza medicinei isihastre
si a sacroterapiei. Ca trinitate, realitatea este: supracauza, cauza,
efect, care în corespondenta cu Dumnezeu este Tatal, Sfântul Duh,
Fiul. În corpul nostru supracauza este sufletul, care emana o
energie de informatie a acestei supracauze. Miscarea – vibratia
reprezinta cauuza si acumularea – continutul reprezinta masa –
materia. Însusirile si calitatile supracauzei (sufletului) sunt însesi
cauza si efectul. Sufletul se angajeaza în lucrarea de purificare a
corpului bolnav mostenit, deoarece noi mostenim pacatele
parintilor nostri (noi suntem jumatate creati de Dumnezeu si
jumatate nascuti de parinti). Asa ne putem naste cu predispozitii de
boala sau deja bolnavi. Se zice ca noi suntem un microcosmos si ne
hranim cu lumina cosmica îngereasca, cu materia naturii si din
energia mentala omeneasca. Toate deranjamentele din acest
complex de “hranire energetica universala” aduc boli. Bolile de
oase se datoreaza lipsei de Energii Harice.

Se vor folosi uleiul sfintit, apa sfintita, anafura etc. La sfinti oasele nu putrezesc, fiind
pline de Energii Har, cu puteri tamaduitoare. Prin sistemul nervos,
noi facem legatura cu Energiile Îngeresti, cunoscute sub numele de
Mental Cosmic. Energia intra prin vârful capului, coboara pe
coloana vertebrala pâna la nervii corpului, unindu-se cu mentalul
nostru. Si medicina isihastra îsi are centrele ei de energie, cum ar fi
chakrele, locul de întâlnire al energiilor (în numar de 3) fiind
inima. Medicina isihastra lupta pentru restabilirea acestui centru,
care s-a pierdut dupa caderea din Rai. Cele 3 energii care pornesc
din inima (unde sunt emanate de suflet) sunt: fluxul energiilor
mentale proprii, energii mentale inteligente ale entitatilor spirituale
extraterestre (îngeri si demoni sau ale sufletelor raposatilor) si
energii intelectuale, gândurile – informatiile tuturor oamenilor; prin
nari-nas intra o energie mentala a naturii, prana (cum o numesc
indienii), care nu este oxigen, ci de alt tip, intra în creier, coboara
pe coloana vertebrala în doua moduri (Ida si Pingala), stiintific

identificându-se cu nervii simpatici si parasimpatici. Dereglarile
acestor energii provoaca boala. Prima cauza trebuie cautata în
suflet. Toate bolile mentale se asociaza cu boli de inima si la
figurat si la propriu. O mare importanta o are somnul în bolile
energiilor mentale. Tulburarile de somn au ca efect supraîncordarea
nervoasa, pâna la ruperi de nivele nervoase cu efecte dramatice.
Atât centrul inimii cât si al sexului fura si fac risipa de energie
nervoasa, astfel încât organele nu mai sunt hranite suficient cu
energie nervoasa. Asa ca în bolile mental-nervoase tratamentul
religios este de mare importanta. Cauta sa nu ai nimic pe suflet,
vreun pacat mare care te macina pe ascuns (trebuie sa te spovedesti
la preot). Opreste conflictele sentimentale în gât (ca un mârâit
fortat si scurt) sau pronunta cuvinte sfinte sau filozofice care
absorb gândurile negative. Râsul este o metoda eficienta de
descarcare negativa. Si nu uitati de mâncarea nefiarta. Se considera
ca orice aliment are o memorie proprie care, intrata în organele
noastre, se reproduce. Spune-mi ce manânci, ca sa-ti spun ce simti

si ce gândesti. Începi sa manânci carne de vaca sau de porc, ai o
memorie ca atare. Postul este un valoros remediu de restabilire si
rememorare a adevaratelor energii. Diavolul a inversat si a
negativizat memoriile adevarate, iar postul le readuce la normal, de
unde rezulta ca postul este revenirea la starea de înger.

Iata un model de mâncare isihastra:
• dimineata: pâine cu fructe si nuci;
• prânz: ghiveci nefiert din legume radacinoase (salata) cu nuci si
seminte, cu grâu muiat sau uruiala de grâu ce a fost tinuta la
macerat min. 8 h;
• seara: la fel, dar în cantitate mai mica.candela

Reclame
Acest articol a fost publicat în Beneficii din folosirea plantelor medicinale. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s