Plante Miraculoase

 (Brassica oleracea)

(Brassica oleracea)

Kale  (Brassica oleracea) - este o specie de varza foarte apeciata petru beneficiile sale asupra sanatatii. Nu este o leguma foarte populara, in ciuda faptului ca are un gust bun, dar a inceput sa castige din ce in ce mai multi adepti in randul vegetarienilor si al persoanelor care vor sa manance cat mai sanatos.

Varza Kale contine potasiu, fosfor, zinc, fier, calciu, vitamina K, vitamina B12 si vitamina A, iar datorita continutului scazut de calorii este indicata in curele de slate .

Varza Kale se inrudeste cu alte legume, cum ar fi varza obisnuita, broccoli si conopida. Este disponibila in doua culori: verde prafuit, respectiv mov. Ambele soiuri de varza Kale sunt comestibile, insa cea mov este utilizata si in scop ornamental datorita coloritului deosebit.

Plantele cu frunze verzi sunt extrem de bogate în vitamine şi minerale şi au un rol fundamental în prevenirea dezvoltării şi înmulţirii celulelor canceroase. Alături de spanac, pătrunjel, varză şi brânză, planta Kale conţine o cantitate extrem de mare de Vitamina K. De aceea ea nu trebuie să lipsească din dieta zilnică, mai ales pentru că are un gust delicios.

Proprietăţi kale

Despre Kale se spune că este un adevărat izvor de sănătate. Beneficiile acestei plante sunt legate de concentraţia mărită de antioxidanţi şi vitaminele A, C şi K. Este o sursă neaşteptată de proteine, flavonoide şi fibre. Pentru o plantă, această compoziţie este una extrem de stranie, sau unică. Kale conţine necesarul de fibre care nu se poate găsi în carne.

Kale este una din plantele cele mai bogate în fier. Conţine mult mai mult fier   decât carnea de vită. Acest tip de varză conţine mai mult calciu chiar şi decât produsele lactate. Calciul din Kale este mult mai uşor absorbit de organismul nostru. Kale are în compoziţia sa betacaroten, unul din antioxidanţii esenţiali în prevenirea cancerului şi a bolilor de inimă.

O cupă de Kale conţine 1,020% Vitamina K, 200% Vitamina C, 180% Vitamina A, 15% din necesarul zilnic de calciu   şi Vitamina B6, 190% din necesarul zilnic de vitamina A, 40% magneziu  , 5 g de fibre şi 36 de calorii. Conţine şi luteină, potasiu, fosfor, mangan şi cupru.

Efecte terapeutice kale

Kale este un aliat de excepţie împotriva celor mai frecvente afecţiuni şi boli grave. Să vedem ce putem trata cu ajutorul acestei legume verzi:

• Anemiile feriprive
• Astenia de primăvară
• Imunitate   scăzută
• Bacterii, microbi şi infecţii
• Osteoporoza   şi alte boli de oase
• Cataracta şi alte afecţiuni oculare
• Îmbătrânirea precoce
• Colesterolul mare
• Boli de inimă
• Diferite tipuri de cancer
• Circulaţia sangvină dereglată
• Tumori şi scleroză

Contraindicaţii

Ca orice alt medicament, indiferent de este el sintetic sau natural, vaza Kale trebuie consumată cu moderaţie şi prudenţă. Vitamina K din kale poate crea probleme celor care urmează un tratament pe bază de autocoagulante.

 

Turmeric sau curcuma

turmeric-crop1

Sofranul 

Sofranul este considerat cel mai scump condiment de pe glob si asta din cauza greutatii cu care se recolteaza si prelucreaza acesta. Pentru a recolta 500 de grame de sofran sunt necesare 75000 de flori care ar trebui recoltate de pe o suprafata de teren de marimea unui stadion. Planta de la care se obtine sofranul se numeste crocus si este o planta erbacee ornamentala din familia iridaceae (familia irisului) ale caror flori sunt de culoare albastru-violet, si care infloresc toamna. Originile plantei sunt localizate in Grecia, mai precis, in insula Creta in zilele noastre aceasta cultivandu-se mai ales in Spania si in India. Pretul unui Kg de sofran pur ajunge pana la 4000 euro in comert gasindu-se amestecat cu alte condimente mai ieftine ca de exemplu curcuma (turmeric)
Sofranul se obtine din pistilul florii de crocus fiind o pulbere galbena, cu parfum puternic, amarui, usor iodat si care in combinatie cu apa, culoarea devina intensa, spre portocaliu.

Aroma sofranului, inconfundabila, este usor picanta, dulce-amaruie, planta fiind utilizata atat pentru a colora mancarea (in galben sau portocaliu) cat si pentru parfumul sau usor hipnotic. Se adauga la mancarurile de orez, supe (in special de pasare), budinci, paste fainoase cu sosuri rafinate, preparate de peste. Foarte importanta este cantitatea condimentului presarat peste mancare: doar o priza (de 0,20 g) de flori uscate. Daca se consuma o cantitate mai mare, condimentul devine nociv, creand tulburari importante de comportament. Bucataria indiana foloseste sofranul la mancarurile cu orez si carne de oaie sau de pui. Adesea, se asociaza cu alte arome puternice: foi de dafin, scortisoara, cuisoare, nucsoare.
Sofranul este si un medicament, efectele sale fiind apreciate in medicina moderna: consumul alimentar de sofran actioneaza benefic asupra inimii, a aparatului respirator, este un antioxidant natural, contracarand formarea tumorilor. Are proprietati anitinflamatorii (in tincturi), fiind si un bun digestiv. Mai este utilizat si impotriva impotentei si sterilitatii.

Sofranul indian (curcuma, turmeric)

Sofranul indian (curcuma, turmeric) este cultivat in tari din sudul Asiei (India, China etc.) si nu numai.

Aceasta planta nu se inmulteste prin seminte, ci prin rizomi. Acesti rizomi sunt recoltati, fierti, uscati in cupoare si macinati.
Din ei este produsa o pudra galben-portocalie, ultizata ca ingredient in bucatarie, ca si colorant alimentar dar si in medicina. Proprietatile sale antibacteriene si antiinflamatoare au ajutat la tratarea sau ameliorarea unei varietati mari de boli.

Proprietatile Sofranului Indian

Asadar, Sofranul Indian este utilizat in tratarea unor afectiuni si are urmatoarele proprietati:

Sofranul combate cancerul. Este antitumoral: Incetineste proliferarea si raspandirea celulelor canceroase si induce apoptoza (moartea programata a celulelor canceroase). De asemenea, sofranul indian blocheaza Chinazele care sunt raspunzatoare pentru multiplicarea necontrolata a celulelor canceroase. El poate fi folosit in tumorile de san, de colon, ficat, piele, oase, plamani si in cazul pacientilor cu leucemie. Potrivit unor teste efectuate, sofranul a ajutat in cazul celor cu cancer de piele,
facandu-l sa se autodistruga prin apoptoza.

Curcuminul protejeaza sistemul nervos

Sofranul Indian este neuroprotector: Previne sau incetineste Alzheimer, incetineste sau opreste evolutia Sclerozei multiple, protejeaza impotriva leziunilor oxidative si inflamatorii.

Unul din cei mai puternici antioxidanti

Este un puternic antioxidant (de 300 de ori mai puternic decat Vitamina E) si imunostimulator, antiviral (HPV, HIV, virusul herpetic, virusul Epstein Barr, virusurile hepatice etc.), antifungic si antibacterian.

Sofranul reduce inflamatiile

Are un puternic efect antiinflamator (reduce inflamatiile pancreasului, ficatului, colonului, reduce durerile in cazul contuziilor, entorselor, reumatismului – previne sau tratateaza artrita).

Protejeaza inima si colesterolul

Sofranul Indian ajuta la prevenirea arterosclerozei, acea acumulare de grasime care obstructioneaza fluxul sangvin in artere si care provoaca atacuri cerebrale sau infarcturi. Studii recente arata ca, luat o data cu masa, sofranul are un efect suprinzator: “grupeaza” sursele de colesterol din mancare si le face imposibil de absorbit.

Sofranul – detoxifiant si protector al ficatului

Curcuminul este un puternic detoxifiant al organismului. El protejeaza ficatul ( este adjuvant in steatozele hepatice, incter etc.), plamanii si rinichii (restabileste functiile si previne leziunile).

Ajuta in tratarea cataractei

Cataracta este o boala care ataca ochiul. Ea se manifesta prin opacifierea cristalinului, fapt ce duce la orbire. Sofranul indian ajuta la incetinirea procesului de opacifiere prin actiunea sa antioxidanta.

Tratareaza dermatitele si psoriaziul

Sofranul Indian ajuta in tratarea problemelor dermatologice cu multiple. Se face o pasta care se aplica pe rani deschise sau pe alte afectiuni precum acneea, psoriazisul, dermatitele, eczemele etc. ).

Este un stimulator al metabolismului

Un metabolism rapid si necesar poate fi mentinut printr-o buna digestie. Potrivit noilor cercetari, sofranul stimuleaza secretia de bila, ajutand astfel la o buna digestie si, astfel, la accelerarea metabolismului.

Este adjuvant in infectiile urinare

Datorita proprietatilor sale antiinflamatoare si antibacteriene, sofranul ajuta la tratarea infectiilor urinare distrugand bacteriile si reducand inflamatia.

Antigripal

Datorita proprietatilor sale antibacteriene, antiinflamatoare, antivirale si antioxidante, sofranul indian este un remediu bun in sezonul rece. El previne si trateaza racelile, virozele si gripele.

Capsulele de Sofran Indian (sau Curcumin) se procura din farmaciile naturiste. In functie de afectiunile de care pacientul sufera, se administreaza o doza corespunzatoare (potrivit prospectului).
Exista omcombinatie foarte utila de sofran si coada calului, care procura siliciu necesar organismului.

Sofranul – tratament naturist in bolile digestive

Ajuta in cazul bolilor digestive, infectiilor cu bacteria Helicobacter pylori, Salmonella typhy etc.,in constipatii, gastrite, colite etc. si impiedica formarea adenoamelor intestinale;

Contraindicatii si precautii: folosita in cantitati mari poate produce iritatie gastrica iar in zonele in care se foloseste in mod traditional la condimentarea alimentelor incidenta ulcerului gatric este mult mai frecventa; persoanele care urmneaza un tratament cu anticoagulante trebuie sa foloseasca cu precautie (si sub indicatia medicului) atunci cand foloseste acest produs

Mod de administrare:
 pudra, infuzie, tinctura
Pudra se poate administra cate o jumatate de lingurita de trei ori pe zi in amestec cu suc de fructe (morcov, mar, portocale, struguri) sau legume
Infuzie din radacina, se prepara din o lingurita de radacina la o cana cu apa, se pot consuma 2 cani pe zi
Tinctura, se adminiatreaza 15-20 de picaturi pe zi

MACUL – (Papaverum somniferum)este una din cele mai vechi plante medicinale cultivate, cu o istorie de aproape 3.000 de ani. Medicii greci știau despre puterea narcotică a opiumului din semințele de mac, și le foloseau pentru tratarea insomniei, afecțiunilor sistemului nervos și a durerilor de toto felul. Semințele de mac au fost de asemenea utilizate pentru inflamații, febră, dureri de dinți, de urechi sau dureri musculare. – See more at:

Proprietăți și Efecte terapeutice
Există dovezi că opiumul datează din 3400 î.Hr., de pe vremea babilonienilor și asirienilor. Hipocrate obișnuia să prescrie opium pacienților săi, iar în timpul Imperiului Roman, sodații dădeau vin cu suc de mac celor condamnați la răstignire, pentru a atenua durerea, întrucât semințele de mac crude conțin heroină, codeină și morfină.
Semințele de mac sunt dotat cu cantități foarte mari de calciu (968 mg – de 8 ori mai mult decât laptele), 800 mg de fosfor, 1105 mg de fosfor, 506 mg de magneziu, fier (de unde și culoarea neagră) și acid folic. Toate aceste substanțe sunt esențiale pentru sănătatea oaselor. În plus, uleiul din semințe de mac are un conținut ridicat de fosfor care ajută la absorbția calciului în oase.
>> Macul menține integritatea osoasă și după moarte
Proprietățile terapeutice ale macului asupra oaselor au ieșit la iveală în urmă cu câțiva ani, la mutarea unui cimitir vechi din secolul al XIX-lea dintr-un sat din Slovacia. Atunci s-a descoperit că oasele celor îngropați nu erau deloc afectate de procesul de descompunere, aflându-se într-o stare perfectă.

Mac + miere pentru oase puternice

Studiile ulterioare au arătat că semințele de mac luate cu miere pot nu doar preveni, ci chiar trata osteoporoza, în decursul a 12 luni. O linguriță de semințe de mac este suficientă pentru a contribui la creșterea rezistenței osoase. Adulții au nevoie de o aprovizionare regulată de calciu și fosfor pentru menținerea densității osoase și pentru prevenirea osteoporozei.

>> Ajută la refacerea masei osoase

Acidul linoleic conținut este responsabil pentru reducerea pierderii de calciu din oase, proces asociat cu osteoporoza și pentru refacerea masei osoase deteriorate.

Tratament cu semințe de mac osteoporoză

Se pisează (macină) câteva semințe de mac și se adaugă o cantitate mică de apă, apoi puțină miere, pentru un gust plăcut. Se pun ingredientele la fiert și se lasă până la primul clocot, întrucât după aceea semințele pot deveni amare la gust. Se păstrează la frigider într-un borcan, și se câte o lingură pe zi, la micul dejun.
Semințele de mac sunt printre cele mai puțin alergice semințe care pot fi folosite în condiții de siguranță, chiar de către femeile gravide și copii.

Ceapa, medicamentul din gradina

Ceapa este un aliment foarte bogat în vitamina C, fibre, acid folic, vitamina B6 și magneziu, și săracă în grăsimi saturate, sodiu și colesterol. Astfel că, ceapa are valori nutritive perfecte pentru a scăpa de grăsimea în exces și de colesterol, și în același timp vă ajută să aveți o sănătate de fier. Ceapa mai are în compoziție și carbohidrați, dar și importante cantități de potasiu, calciu, fosfor, zinc, iod, cupru, vitamina A, E, C, complexul de vitamina B, precum și substanțe cu proprietăți antiseptice. Ceapa este și un diuretic ce favorizează eliminarea sodiului din organism, și are și proprietatea de a calma tusea și de a desfunda căile respiratorii. De asemenea, este bine cunoscut faptul că ceapa este un somnifer natural foarte bun, fără efecte secundare, care nu dă dependență de niciun fel. Stările nervoase și de agitație pot fi de asemenea calmate cu ajutorul unei cepe zdrobite, pe care să o ținem la nas. Ceapa este considerată a fi cel mai puternic detoxifiant natural, deoarece curăță organismul de toxinele din corp. Pentru a-și păstra proprietățile minunate pe care le-a primit de la natură, ceapa trebuie consumată în stare crudă, fie că vorbim de ceapă roșie, de ceapă albă sau de ceapă galbenă, sau chiar de ceapă verde. Ceapa are proprietatea de a micșora simțitor riscul dezvoltării unui cancer la plămâni.

Ce afecțiuni previne și tratează ceapa?

Ceapa este un excelent aliment care oferă protecție organismului, întărește sistemul imunitar, ne scapă de depresii și ne ferește de afecțiuni din cele mai grave. Datorită conținutului ridicat de fier, ceapa este bună pentru persoanele ce suferă de anemie. Simptomele de artrită și gută pot fi diminuate printr-un consum constant de ceapă datorită agenților antiinflamatori din ceapă. Ceapa este și un puternic antiseptic, luptând împotriva infecțiilor provocate de bacterii, dar are și proprietatea pe de altă parte, de a scade tensiunea arterială, ajutând la subțierea sângelui și la curățarea acestuia de grăsimile nesănătoase, și anume de colesterolul rău. Cancerul de colon și cancerul pulmonar pot fi prevenite printr-un consum constant de ceapă, iar ceapa consumată din belșug va ameliora simțitor constipația cronică și balonarea, precum și flatulența. Persoanelor ce suferă de diabet le este recomandat un consum constant de ceapă deoarece aceasta are proprietatea de a scade nivelul de insulină și de a crește toleranța la glucoză, iar un anumit component din ceapa crudă previne osteoporoza. Mai mult decât atât, ceapa este un excelent stimulent al sistemlui imunitar și este unul din cele mai bune remedii împotriva răcelilor. După usturoi, ceapa este ideală pentru tratarea afecțiunilor respiratorii și al libidoului scăzut, fiind un puternic afrodisiac. Ceapa este bogată în flavonozi care ajută la reducerea riscului bolilor de inimă. Flavonoizii sunt cunoscuți pentru activitatea lor antioxidantă. Astfel, ceapa ajută la menținerea unei inimi sănătoare, protejând organismul de formarea colesterolului. Mușchii sunt protejați datorită unui flavonoid denumit quercetină, ce previne stresul oxidativ la nivelul creierului. De asemenea, acest flavonoid, împreună cu compușii sulfuroși din ceapă, previn osteoporoza, susținând densitatea osoasă. Digestia este mult facilitată prin intermediul fructooligozahariduluim un carbohidrat special, ajutând la reglare tranzitului intestinal. Nasul înfundat poate fi de asemenea tratat foarte ușor, fără medicamente sau picături de la farmacie, dacă ronțăiți o ceapă crudă înainte de culcare. Iar durerile de dinți pot fi calmate prin aceeași procedură. Mai mult decât atât, infuzia de foi de ceapă face minuni pentru toate tipurile de tuse, iar acneea poate fi tratată prin aplicarea unei măști din suc de ceapă și miere.

Ceapa face minuni în tratarea afecțiunilor aparatului respirator

Consumată în stare crudă, în formă de suc sau chiar ceai de frunze uscate de ceapă, acest aliment este miraculos în cazul afecțiunilor cauzate de gripă sau răceală. Pentru a trata răcelile, chiar și cele mai puternice, se face un ceai din două cepe fierte cu tot cu coajă, vreme de cinci minute, la o cană de apă. După ce s-a răcit, se strecoară și se bea pe stomacul gol dimineața. Acesta este cel mai renumit leac din bătrâni pentru tratarea gripei și stărilor gripale. Un alt remediu pentru răceală și gripă ce se prepară din ceapă, este o soluție obținută din patru cepe lăsate la macerat vreme de o zi, într-un litru de apă călduță, din care se bea două cești zilnic. Dacă aveți nasul înfundat, este suficient să radeți o ceapă, să o puneți în două bucățele mici de tifon la nas. Mai mult decât atât, ceapa este un remediu natural pentru scăderea febrei, dacă înveliți o bucată de ceapă în tifon și o puneți la ureche pe timp de noapte. Ceapa coaptă aplicată pe piept sau pe gât într-un tifon steril face minuni în cazul durerilor cauzate de bronșite, bronșiolite și tuse. Cataplasmele cu ceapă coaptă se țin toată noaptea. Siropul de ceapă poate fi consumat în cure de câte trei săptămâni, timp în care consumați câte trei lingurițe de sirop zilnic. Tusea persistentă și tusea convulsivă pot fi tratate prin decoctul de ceapă, sau prin infuzia de ceapă cu miere de albine. Ceaiul de coajă de ceapă este renumit pentru proprietățile miraculoase pe care le are asupra organismului care luptă cu o tuse puternică. Acesta se prepară din coaja luată de la zece cepe la un litru de apă, fierte vreme de 15 minute. Ceapa are proprietăți foarte puternice asupra organismului și în caz de tuse uscată, laringită sau ast bronșic. Durerile în gât pot fi tratate cu tinctură de ceapă, pe plan intern, consumați câte o linguriță de tinctură înainte de fiecare masă, sau cu ajutorul cataplasmelor cu ceapă coaptă. Migrenele, stările febrile, povocate de răceală și gripă pot fi de asemenea tratate cu ajutorul cepei, iar în cazul paraziților intestinali, consumul de ceapă este necesar. Ceapa poate fi folosită ca și medicament nu numai în cazul tratării afecțiunilor tractului respirator, ci și în afecțiunile gastrice, hepatice, edeme renale, etc. Ceapa crudă și ceapa fiartă este recomandată a fi consumată în cantități mari de persoanele ce suferă de ulcer gastric, edeme renale și hepatice sau dereglări intestinale. Sucul de ceapă face minuni în cazul persoanelor ce necesită un tratament pentru drenarea bilei și pentru ulcer. Stomatitele pot fi tratate cu ușurință prin consumul de ceapă crudă iar în cazul obezității, atât ceapa crudă cât și supa de ceapă sunt foarte indicate. Ceapa poate fi considerată, într-adevăr un aliment minune. Nu costă mult, este cât se poate de naturală, poate fi folosită atât în alimentație cât și în medicație.

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s